Cupcakes s vaječným likérom

príprava 60 min
pečenie 20 min/ 180°C
12 ks
CESTO
125g zmäknuté maslo
125g práškový cukor
2ks veľké vajcia
100g polohrubá múka
25g kakao
50ml mlieko izbovej teploty
1/2 KL prášok do pečiva
KRÉM
250ml mlieko
80g cukor
20g vanilkový cukor
50g zlatý klas
75ml vaječný likér
150g maslo izbovej teploty
- Začnite prípravou pudingu na krém. 2 dcl mlieka s cukrom priveďte k varu, primiešajte zlatý klas rozmiešaný v zvyšnej časti mlieka a uvarte za stáleho miešania hustý puding. Puding prikryte potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť.
- Ak nechcete, aby sa vám cesto pri príprave zrazilo, pracujte s ingredienciami rovnakej izbovej teploty. Cukor vyšľahajte s maslom do peny, po jednom primiešajte vajcia a sypké suroviny. Nakoniec primiešajte mlieko. Košíčky na cupcaky naplňte do 2/3 a dajte piecť do vyhriatej rúry na 20 minút. Cupcaky odporúčam piecť vo forme na to určenej, pri pečení len v papierovom košíku, nebudú držať cupcaky po dopečení pekný tvar.
- Kým cupcaky vychladnú dokončite krém. Vychladnutý puding rozšľahajte s vaječným likérom a primiešajte na vysokých otáčkach zmäknuté maslo, ktoré ste nechali zohriať pri izbovej teplote aspoň 2 hodiny. Krém nastriekajte ľubovoľnou cukrárenskou špičkou na koláčiky. Ozdobte ovocím alebo kakaom.