HobbyCukrár.sk

Cupcakes s vaječným likérom

príprava 60 min 

pečenie 20 min/ 180°C

12 ks 

CESTO

125g zmäknuté maslo

125g práškový cukor

2ks veľké vajcia

100g polohrubá múka

25g kakao

50ml mlieko izbovej teploty

1/2 KL prášok do pečiva

KRÉM

250ml mlieko

80g cukor

20g vanilkový cukor

50g zlatý klas

75ml vaječný likér

150g maslo izbovej teploty


  1. Začnite prípravou pudingu na krém. 2 dcl mlieka s cukrom priveďte k varu, primiešajte zlatý klas rozmiešaný v zvyšnej časti mlieka a uvarte za stáleho miešania hustý puding. Puding prikryte potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť.
  2. Ak nechcete, aby sa vám cesto pri príprave zrazilo, pracujte s ingredienciami rovnakej izbovej teploty. Cukor vyšľahajte s maslom do peny, po jednom primiešajte vajcia a sypké suroviny. Nakoniec primiešajte mlieko. Košíčky na cupcaky naplňte do 2/3 a dajte piecť do vyhriatej rúry na 20 minút. Cupcaky odporúčam piecť vo forme na to určenej, pri pečení len v papierovom košíku, nebudú držať cupcaky po dopečení pekný tvar.
  3. Kým cupcaky vychladnú dokončite krém. Vychladnutý puding rozšľahajte s vaječným likérom a primiešajte na vysokých otáčkach zmäknuté maslo, ktoré ste nechali zohriať pri izbovej teplote aspoň 2 hodiny. Krém nastriekajte ľubovoľnou cukrárenskou špičkou na koláčiky. Ozdobte ovocím alebo kakaom.