HobbyCukrár.sk

Roláda s kakaovým krémom

príprava 60 minút

príprava pečenie 10 minút/ 180°C

príprava krému 30 minút 

 

CESTO

4ks vajcia

100g kryštálový cukor

100g polohrubá múka

25g kakao

1/2KL prášok do pečiva

KRÉM

2,5 dcl mlieko

100g kryštálový cukor

20g vanilkový cukor

40g pudingový prášok

250g maslo

50g kakao

NA DOKONČENIE

125g maliny


  1. Celé vajcia vyšľahajte na vysokých otáčkach s cukrom až kým sa cukor nerozpustí. Zľahka primiešajte sypké suroviny. Cesto rovnomerne roztrite na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte v rúre vyhriatejna 180 stupňov. Cesto po vybratí z rúry položte aj s papierom na pečenie na vlhkú utierku a zrolujte. 
  2. Krém: 2dcl mlieka zmiešajte s cukrom a dajte variť. Zvyšnú časť mlieka zmiešajte s pudingovým práškom a prilejte k vriacemu mlieku. Miešajte do zhustnutia. Puding na slabom ohni intenzívne miešajte metličkou, aby sa vám neprípalil a aby sa stratila chuť škrobu. Pripravený puding prikryte fóliou a nechajte vychladnúť. Po vychladnutí puding rozšľahajte, pridajte kakao a maslo izbovej teploty a vyšľahajte na krém.
  3. Na vychladnutý plát cesta rovnomerne roztrite krém cca 1cm od okrajov. Na krém poukladajte časť malín. Plát zrolujte. Roládu môžete dozdobiť malinami, čokoládou alebo krémom, ak vám zostal. Roládu dajte aspoň na hodinu do chladničky, aby sa dobre krájala.