HobbyCukrár.sk

Buflerky

príprava 30 minút

pečenie 10-12  minút / 180°C

25 kúskov

CESTO

2ks staršie bielka

1ks žĺtok

1PL vody

20g škrob alebo zlatý klas

60g hladká múka

40g kryštálový cukor


  1. Zapnite rúru na 180 supňov a pripravte si cesto. Bieky vyšľahajte za postupného pridávania cukru a zlatého klasu v nie príliš pevný sneh. Žĺtky ručne zmiešajte s vodou a pred pridávaním vyšľahaných bielok do nich pridajte asi 1/3 múky. Hneď potom pridajte k  žĺtkovej zmesi 1/3 vyšľahaných bielok. Nakoniec jemne zamiešajte zvyšnú časť preosiatej múky a vyšľahaných bielkov.
  2. Hmotu ihneď po zamiešaní striekajte sáčkom s hladkou špičkou  do tvaru pologule a to na plech s papierom. Nastriekané buflerky pečte pri teplote 180°C v pootvorenej rúre a dopekajte pri teplote 200°C (spolu cca 10-12 minút). Z papieru na pečenie dávajte buflerky dole až pred použitím.

Buflerky pripravané s použitím zlatého klasu majú lahodnejšiu chuť ako tie zo škrobu. Buflerky nie sú piškóty, po upečení sú mäkké. Najčastejšie ich nájdete v špicoch, indiánkach alebo zákusku "zemiak".