Pečené buchty

príprava 20 minút
kysnutie 40 + 20 minút
pečenie 20 minút / 200 °C
25 buchiet
CESTO
100g zmäknuté maslo
60g krupicový cukor (alebo práškový)
300ml mlieko (vlažné)
25g droždie
500g polohrubá múka
1ks vajce
citrónová kôra
soľ
hladká múka na podsypanie
NÁPLŇ
500g tvaroh
2PL krupica
3PL práškový cukor
2ks vajce
1ks vanilkový cukor
citrónová kôra
škorica
hrozienka v rume
NA DOKONČENIE
olej na potretie plechu aj buchiet
- V mise zmiešajte maslo, cukor, soľ a citrónovú kôru. Rozdrobené droždie zmiešajte s vlažným mliekom a prilejte do maslovej zmesi. Pridajte vajcia a postupne prisypávajte múku a vypracujte jemné cesto. Spracúvajte kým sa cesto nebude lepiť. Cesto sa Vám bude ľahšie spracovávať v kuchynskom robote, s kuchynským nástavcom hák. Maslo s cukrom som vymiešala pomocou metličiek, keď som začala pridávať múku dala som si nástavec hák. Misu s cestom prikryte utierkou a nechajte kysnúť cca 40 minút.
- Medzitým si pripravte náplň zmiešaním všetkých surovín. Ak budete buchty plniť napríklad slivkovým džemom, tak ušetríte celé 3 minúty Vášho času :)
- Vykysnuté cesto rozvaľkajte na mierne pomúčenej doske do zhruba 40x50 cm veľkého obdĺžnika, rozkrájajte na štvorce a na každý štvorec dajte plnku. Z každého štvorca vytvarujte buchtu a spojenou stranou položte na vymastený plech. Na záver všetky buchty potrite alejom a nechajte podkysnúť ešte cca 20 minút. Pečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov cca 20 minút.
- Po upečení buchty posypte práškovým cukrom a zjedzte :)