HobbyCukrár.sk

Pečené buchty

príprava 20 minút

kysnutie 40 + 20 minút

pečenie 20 minút / 200 °C

25 buchiet

 

CESTO

100g zmäknuté maslo

60g krupicový cukor (alebo práškový)

300ml mlieko (vlažné)

25g droždie

500g polohrubá múka

1ks vajce

citrónová kôra

soľ

hladká múka na podsypanie

 

NÁPLŇ

500g tvaroh

2PL krupica

3PL práškový cukor

2ks vajce

1ks vanilkový cukor

citrónová kôra

škorica

hrozienka v rume

 

NA DOKONČENIE

olej na potretie plechu aj buchiet


  1. V mise zmiešajte maslo, cukor, soľ a citrónovú kôru. Rozdrobené droždie zmiešajte s vlažným mliekom a prilejte do maslovej zmesi. Pridajte vajcia a postupne prisypávajte múku a vypracujte jemné cesto. Spracúvajte kým sa cesto nebude lepiť. Cesto sa Vám bude ľahšie spracovávať v kuchynskom robote, s kuchynským nástavcom hák.  Maslo s cukrom som vymiešala pomocou metličiek, keď som začala pridávať múku dala som si nástavec hák. Misu s cestom prikryte utierkou a nechajte kysnúť cca 40 minút.
  2. Medzitým si pripravte náplň zmiešaním všetkých surovín. Ak budete buchty plniť napríklad slivkovým džemom, tak ušetríte celé 3 minúty Vášho času :)
  3. Vykysnuté cesto rozvaľkajte na mierne pomúčenej doske do zhruba 40x50 cm veľkého obdĺžnika, rozkrájajte na štvorce a na každý štvorec dajte plnku. Z každého štvorca vytvarujte buchtu a spojenou stranou položte na vymastený plech. Na záver všetky buchty potrite alejom a nechajte podkysnúť ešte cca 20 minút. Pečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov cca 20 minút. 
  4. Po upečení buchty posypte práškovým cukrom a zjedzte :)