Dobošové rezy

príprava 30 minút
príprava pečenie 6x 4-6 minút/ 220°C
príprava krému 30 minút + chladnutie
CESTO
220g kryštálový cukor
300g hladká múka
8ks vajcia
4ks žĺtok
0,5dcl voda
KRÉM
5 dcl mlieko
200g kryštálový cukor
40g vanilkový cukor
60g pudingový prášok
500g maslo
50g kakao
ČOKOLÁDOVÁ POLEVA
150g čokoláda na varenie
50g cera
- Vaječnú zmes premiešajte vyšľahajte s cukrom do hustej peny. Pred dokončením primešajte vodu. Nakoniec pirmiešajte zľahka ručne múku, tak aby zmes neklesla. Doba šľahania je cca 20 minút.
- Pripravené cesto si rozdeľte 3 rovnaké časti. Každú časť cesta rozotrite na obrátenu stranu plechu vyloženú papierom na pečenie a pečte v rúre vyhriatej na 220°C cca 4 minúty. Ešte horúce pláty oddeľte od papieru na pečenie.
- Krém: 4dcl mlieka zmiešajte s cukrom a dajte variť. Zvyšnú časť mlieka zmiešajte s pudingovým práškom a prilejte k vriacemu mlieku. Miešajte do zhustnutia. Puding na slabom ohni intenzívne miešajte metličkou, aby sa vám neprípalil a aby sa stratila chuť škrobu. Pripravený puding prikryte fóliou a nechajte vychladnúť. Po vychladnutí puding rozšľahajte, pridajte kakao a maslo izbovej teploty a vyšľahajte na krém.
- Všetky vychladnuté pláty potrite rovnomerne krémom a po stuhnutí polejte čokoládovou polevou. Čokoládovú polevu si pripravíte tak, že vo vodnom kúpeli roztopíte čokoládu spolu s cerou.