HobbyCukrár.sk

Dobošové rezy

príprava 30 minút

príprava pečenie 6x 4-6 minút/ 220°C

príprava krému 30 minút + chladnutie

 

CESTO

220g kryštálový cukor 

300g hladká múka 

8ks vajcia

4ks žĺtok

0,5dcl voda

KRÉM

5 dcl mlieko

200g kryštálový cukor

40g vanilkový cukor

60g pudingový prášok

500g maslo

50g kakao

ČOKOLÁDOVÁ POLEVA

150g čokoláda na varenie

50g cera 


  1. Vaječnú zmes premiešajte vyšľahajte s cukrom do hustej peny. Pred dokončením primešajte vodu. Nakoniec pirmiešajte zľahka ručne múku, tak aby zmes neklesla. Doba šľahania je cca 20 minút.
  2. Pripravené cesto si rozdeľte 3 rovnaké časti. Každú časť cesta rozotrite na obrátenu stranu plechu vyloženú papierom na pečenie a pečte v rúre vyhriatej na 220°C cca 4 minúty. Ešte horúce pláty oddeľte od papieru na pečenie.
  3. Krém: 4dcl mlieka zmiešajte s cukrom a dajte variť. Zvyšnú časť mlieka zmiešajte s pudingovým práškom a prilejte k vriacemu mlieku. Miešajte do zhustnutia. Puding na slabom ohni intenzívne miešajte metličkou, aby sa vám neprípalil a aby sa stratila chuť škrobu. Pripravený puding prikryte fóliou a nechajte vychladnúť. Po vychladnutí puding rozšľahajte, pridajte kakao a maslo izbovej teploty a vyšľahajte na krém.
  4. Všetky vychladnuté pláty potrite rovnomerne krémom a po stuhnutí polejte čokoládovou polevou. Čokoládovú polevu si pripravíte tak, že vo vodnom kúpeli roztopíte čokoládu spolu s cerou.