HobbyCukrár.sk

Mrkvové šatôčky

príprava 15 min 

pečenie 15 min (1 várka)/ 180⁰C

odležanie cesta 60 min

20 ks 

CESTO

350g hladká múka

250g strúhaná mrkva

250g zmäknuté maslo

1/2bal prášok do pečiva

 

džem

práškový a vanilkový cukor na obaľovanie

 


 

  1. Všetky ingrediencie na cesto vypracujte ručne alebo v kuchynskom robote s použitím nástavca hák na hladké cesto. Cesto zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte v chladničke odpočívať minimálne 1 hodinu.
  2. Rúru si predhrejte na 180⁰C. Po vybratí cesta z chladničky vyvaľkajte cesto na doske na plát silný 3 mm. Cesto si rozkrájajte na štvorce (cca 8x8 cm) alebo si vykrajujte kruhy. Do stredu každého dajte 1 ČL džemu. Cesto prekložte na polovicu, pritlačte okraje a dajte piecť. Kraje môžete pritlačiť vidličkou. Cesto sa nelepí aj keď ho vaľkáte bez múky, neodporúčam pridávať múku, lebo pri spájaní šatôčiek vám cesto nebude dobre držať a bude sa odliepať. Na plnenie šatôčiek používam domácí džem, ktorý robím bez želírovacích aditív. Džem sa tak potom počas pečenie nerozteká a nerozlieva. 
  3. Šatôčky po dopečení obaľte v zmesi práškového a vanilkového cukru.