Tvarohovo smotanové rezy

príprava 60 min
pečenie 15 min/ 180°C
tuhnutie 12 hod
plech 20x20 cm (alebo použite tortovú formu)
KORPUS
2ks vajcia
80g kryštálový cukor
80g polohrubá múka
20g kakao
3PL olej
1KL prášok do pečiva
TVAROHOVÁ VRSTVA
1dcl vody
plátková želatina (6 plátkov, t.j. 10g)
500g mäkký tvaroh (časť alebo aj celý môžete nahradiť mascarpone)
kôra a šťava z limetky
100g práškový cukor
40g vanilkový cukor
250g šľahačková smotana
NA DOKONČENIE
maliny
- Začnite prípravou korpusu. Celé vajcia vyšľahajte spolu s cukrom do peny. Všetky sypké suroviny zmiešajte a opatrne primiešajte do vaječnej zmesi. Nakoniec pridjte ešte olej. Cesto vylejte do formy vystlanej papierom na pečenie a pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 15 minút. Po dopečení korpus nechajte vychladnúť a vyberte z formy.
- V hrnci s vodou nechajte 10 minút napučať plátky želatiny. Medzitým zmiešajte tvaroh s cukrom, limetkovou šťavou a kôrou. Na miernom ohni nechajte rozpustiť želatinu, pridajte 3-4 PL tvarohu a miešajte (stále na ohni), kým nedostanete kompatnú zmes. Tú potom vylejte do zvyšnej časti tvarohu. Ak sa vám náhodou želatina po pridaní do tvarohu "zrazí", nahrejte celú zmes nad parou alebo nad ohňom. Zmes dajte na cca hodinu vychladnúť do chladničky a potom do nej opatrne primiešajte vyšľahanú šľahačku.
- Formu, v ktorej ste piekli korpus vystelte potravinárskou fóliu, tak aby fólia presahovala okraje. Do takto vystlanej fólie nalejte tvarohovú a na ňu položte vychladnutý korpus. Všetko mierne zaťažte a nechajte cez noc (12 hodín) v chladničke stuhnúť.
- Na druhý deň koláč "vyklopte", stiahnite fóliu, nakrájajte a dozdobte malinami.