HobbyCukrár.sk

Tvarohovo smotanové rezy

príprava 60 min

pečenie 15 min/ 180°C

tuhnutie 12 hod

plech 20x20 cm (alebo použite tortovú formu)

KORPUS

2ks vajcia

80g kryštálový cukor

80g polohrubá múka

20g kakao

3PL olej

1KL prášok do pečiva

TVAROHOVÁ VRSTVA

1dcl vody

plátková želatina (6 plátkov, t.j. 10g)

500g mäkký tvaroh (časť alebo aj celý môžete nahradiť mascarpone)

kôra a šťava z limetky

100g práškový cukor

40g vanilkový cukor

250g šľahačková smotana

NA DOKONČENIE

maliny


  1. Začnite prípravou korpusu. Celé vajcia vyšľahajte spolu s cukrom do peny. Všetky sypké suroviny zmiešajte a opatrne primiešajte do vaječnej zmesi. Nakoniec pridjte ešte olej. Cesto vylejte do formy vystlanej papierom na pečenie a pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 15 minút. Po dopečení korpus nechajte vychladnúť a vyberte z formy. 
  2. V hrnci s vodou nechajte 10 minút napučať plátky želatiny. Medzitým zmiešajte tvaroh s cukrom, limetkovou šťavou a kôrou. Na miernom ohni nechajte rozpustiť želatinu, pridajte 3-4 PL tvarohu a miešajte (stále na ohni), kým nedostanete kompatnú zmes. Tú potom vylejte do zvyšnej časti tvarohu. Ak sa vám náhodou želatina po pridaní do tvarohu "zrazí", nahrejte celú zmes nad parou alebo nad ohňom. Zmes dajte na cca hodinu vychladnúť do chladničky a potom do nej opatrne primiešajte vyšľahanú šľahačku.
  3. Formu, v ktorej ste piekli korpus vystelte potravinárskou fóliu, tak aby fólia presahovala okraje. Do takto vystlanej fólie nalejte tvarohovú a na ňu položte vychladnutý korpus. Všetko mierne zaťažte a nechajte cez noc (12 hodín) v chladničke stuhnúť.
  4. Na druhý deň koláč "vyklopte", stiahnite fóliu, nakrájajte a dozdobte malinami.