HobbyCukrár.sk

Tvarohový koláč expres

Rýchly, jednoduchý, chutný a plný tvarohu. 

 

príprava 10 minút

pečenie 20 minút/ 180°C a dopekanie 15 minút/150°C

30 kúskov

plech 40x30 cm

 

CESTO

500g lístkového cesta

PLNKA 1

750g hrudkovitého tvarohu

6dcl mlieka

1,5 bal zlatého klasu

6ks žĺtok

1 vanilkový cukor

150g kryštálového cukru

PLNKA 2

6ks bielok

125g cukorkvalitnej tmavej čokolády


  1. Rúru si predhrejte na 180 stupňov. Lístkové cesto si rozvaľkajte a vložte na plech tak, aby vám vznikli vyvýšené okraje vďaka čomu vám nebude potom vytekať plnka. 
  2. V mixéri alebo v kuchynskom robote zmiešajte všetky suroviny na plnku 1 (tvaroh, mlieko, zlatý klas, žĺtka, cukor). 
  3. Hladkú hmotu vylejte na lístkové cesto a pečte vo vyhriatej rúre cca 20 minút. Koláč miestami skontrolujte, môže sa stať, že ho na niektorom mieste vyduje. Ja vtedy do tohto miesta pichnem špáradlom.
  4. Kým je koláč v rúre, vyšľahajte vaječné bielky s cukrom na tuhý sneh. Ten rozotrite rovnomerne na koláč. Teplotu v rúre znížte na 150 stupňov. Koláč vložte naspäť do rúry a pečte ďalších 10-15 minút, kým sneh nedostane ružovkasto-hnedý nádych.
  5. Koláč krájame až po jeho vychladnutí.